On the road again

Det er ikke bare de store lastebilene våre du møter på veien. Fra tid til annen kan du slumpe til å se en av de små bilene våre også.

Så vakkert som dette kan det være når man forflytter seg mellom kontorene i Halden og Hønefoss.

Kjør pent i sommer, ta dere tid til å strekke litt på beina og nyt omgivelsene 🙂

Oktober 2018 åpnet Statens Vegvesen sin 18000 m2 store døgnhvileplass for lastebilsjåfører. Plassen ligger rett ved E6 i Halden ca 4 km fra grensen.

Her er det 77 parkeringsplasser hvor man kan stå i inntil 48 timer. Området er belyst, har uteplass med sittebenker, mulighet for tilkobling av strøm og eget servicebygg med dusj og toaletter, som også er tilrettelagt for handikappede lastebilsjåfører.

I umiddelbar nærhet ligger eget pumpeanlegg for store kjøretøy, storbilvask, verksted, spisesteder og Helge R. Olsen & Sønn AS sitt Halden-kontor.

Årets hittils kaldeste dag viser seg fra sin aller beste side her nede på grensen. Om kulden biter godt i kinnene er det bare å komme innom og varme seg på en kopp kaffe mens vi lager dine tollpapir.

Nyt vinteren og kjør pent der ute..!!

Ønsker du å effektivisere og få bedre kontroll over dine tolldeklarasjoner? Trenger du en allsidig transportør som kan utføre de fleste transporttyper, eller kanskje du trenger hjelp med lagring?

Vi kan tilby ditt firma pakkeløsninger som sikrer en trygg og presis behandling av ditt oppdrag.

 

Ta gjerne kontakt med vår selger Tommy Lennartsson for et uforpliktende informasjonsmøte og tilbud.

tommy@hro.no

Tel. 45256685

God sommer!

Vi ønsker dere alle en fin sommer og informerer med dette om endrede åpningstider for Halden i juli:

Mandag-Fredag 8-18

Lørdag stengt

Søndag 8-16

40 års jubileum

Ivar Lysjø startet i HRO 24.april’78 og kjørte «alt som kan rulle» i tretti år før han begynte som transportkoordinator for tankbilene våre på kontoret i Oslo. For to års tid siden kastet Ivar seg inn nye oppgaver, han er i dag «flåteansvarlig» for alle våre biler: 10 tankbiler, fem lastebiler, diverse hengere og mindre biler. Som flåteansvarlig har Ivar ansvar for å planlegge service, kontroller og vedlikehold, samt drifte bilene og sørge for nødvendige reparasjoner. Det er ikke akkurat noen liten oppgave Ivar har ansvar for, men han lander alltid på bena og sprer smil og latter rundt seg – hver eneste dag!

 

For å sitere en leverandør en gang vi hadde et første møte: 

«Det er veldig stort for meg bare å være her altså! Jeg vokste opp i Bjørkelangen på 80-tallet, og dagens høydepunkt var når tankbilene fra HRO kjørte forbi, spesielt en av sjåførene smilte og vinket alltid tilbake til oss…. hver eneste dag! Det var min store helt!» 

 

Hverdagshelten fra denne historien smiler og vinker fortsatt hver eneste dag, og i dag har han gjort det i 40 år for Helge R Olsen & Sønn AS. 

 

Sikkerhetsopplæring for sjåfører

Den 10.-11.februar ble det avholdt internt sikkerhetskurs for første gruppe av våre sjåfører.

Hensikten med opplæringen er å sette fokus på sikkerhet, regler og rutiner, både offentlige og bedriftens egne. Kurset tar for seg en rekke viktige punkter som er med på å øke sikkerheten og som gjør at vi i dag er ett av transportselskapene som har mottatt utmerkelsen «Fair Transport» fra NLF.

  • Vedlikehold av selve kjøretøyet i tillegg til henger og bakløfter.
  • Kjøre- og hviletidsbestemmelser
  • Dokumentasjon ved eventuell kontroll på vei
  • HSEQ – gjennomgang av vår avviks- og forbedringsapp
  • Økokjøring
  • Rutiner ved eventuelle uhell eller skader
  • Bruk av kjetting
  • Farlig gods
  • Sikring av last

Kurs for neste gruppe vil bli avholdt 10.-11.mars.

Som en av de første i landet kan HRO skilte med å være godkjent «Fair Transport»-bedrift.

Fair Transport er NFLs arbeid for å fremme trygg og miljøbevisst transport. Trygghet i form av trafikksikker kjøring, men også det sosiale ansvaret vi har ovenfor sjåførene våre så de har gode arbeidsforhold, får hviletiden sin, har riktig sikkerhetsutstyr, får god opplæring og jevnlig kursing.

HRO har jobbet fram imot denne utmerkelsen ved å gjennomgå alle rutiner innenfor HMS og laget lett tilgjengelige retningslinjer og sikkerhetshåndbøker med rutiner for alle situasjoner.

TOPP